Innsig av journalister
Med Skreien kommer også pressen. Journalister fra Frankrike, Portugal, Tyskland og Italia skal til Lofoten for å lære mer om Skrei. Det er Eksportutvalget for fisk (EFF) som står bak reisene.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
EFF ønsker å få folk i alle verdenshjørner til å tenke at den beste sjømaten kommer fra Norge. Pressereiser er en god måte å øke kunnskapen om Norsk Sjømat på, sier informasjonssjef Åshild Nakken i EFF. -Det beste er å ta journalistene hit og la dem oppleve det selv. På denne tiden av året handler det mest om Skrei og Lofoten. En pressedelegasjon fra Portugal får med seg både Skreimesterskapet og VM i Skreifiske i Svolvær i slutten på mars. Nylig var et TV-team og journalister fra fire russiske ukeblad på besøk i Norge for å følge den heldige vinneren av en oppskriftskonkurranse for Norsk Laks i Moskva, Alexei Gordeev. Han besøkte Gastronomisk Institutt (GI) i Stavanger, flere restauranter, oppdrettsanlegg m.m. Tilbakemeldingene på turen har vært udelt positive, melder Eksportutvalget for fisk. . ? Det er knapt to dager siden vi kom tilbake fra Norge, men jeg savner allerede både laks og torsk, sier Vladimir Ovsjanikov, visedirektør i Vitrina Press etter turen. En annen deltaker på turen forteller at hun visste ganske mye om laks før reisen til Norge, men at det å møte folk som driver med oppdrett og se alt som er rundt, gjør at hun fikk et helt annet, nært forhold til fisken.