
Internasjonal tv-profilering av norsk sjømat
TV-seere over hele verden skal nå fristes av trøndersk natur, trønderske råvarer og lekre oppskrifter. Frohavet er arena for TV-programmet som heter "En bit av Norge – New Scandinavian Cooking".
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Naturbilder fra Frohavet og sjømat fra Hitra og Frøya skal sammen med blåskjell fra Åfjord, skal friste TV-seere over hele verden. Kamskjell, sjøkreps og laks fra Frøya og krabbe fra Hitra blir lekkert tilberedet av kjendiskokk, matskribent og TV-programleder Andreas Viestad, skriver Hitra-Frøya. En lang rekke tv-kanaler fra USA; Europa, Russland, Australia, India og Asia har kjøpt visningsrettigheter. Produsentene har estimert seerpotensialet til 250 millioner mennesker i 130 land verden over. Det vil dermed si at Hitra og Frøya neppe har vært i nærheten av lignende internasjonal profilering før. – Dette er en begivenhet for alle matglade trøndere, sier Vigdis Bolås, daglig leder i Oi!Trøndersk mat og drikke as, og noe vi virkelig bør være stolte av alle sammen, sier hun, til Hitra-Frøya.
I Norge vises programmet på TV2, og trøndelagsdelen av serien vises nå på fredag den 18. februar kl. 18.00.