
Inviterer til matteknologi-konferanse
Mat er en dyd av nødvendighet for oss alle. Samtidig reiser vårt forhold til mat et vell av spørsmål der vi trenger et kulturvitenskapelig blikk for å nærme oss noen svar. Forskningsrådets SAMKUL-program inviterer derfor til konferanse om matens teknologi, politikk og kultur.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Paradoksene står i kø i dagens produksjon og forbruk av mat. Samtidig som store deler av den vestlige verden ønsker kortreist, økologisk og etisk mat, industrialiserer og legger vi ned jordbruk og fiskeri raskere enn noen gang før. Og i den globale matøkonomien kjøpes fruktbar matjord i den tredje verden opp av rikere land som Kina for å brødfø en befolkning på den andre siden av kloden, skriver Forskningsrådet i en pressemelding.
På SAMKUL-konferansen 2014 har de invitert kulturforskere fra inn- og utland til å snakke om dette selvfølgelige og kompliserte temaet. Hvordan har man oppfattet ulike dietter opp gjennom historien? Hvordan utvikler den globale matøkonomien seg? Hvilken risiko er knyttet til dagens matproduksjon? Hvordan er maten innvevd i religiøse ritualer?
Konferansen arrangeres Mandag den tredje november klokka 10.00 –16.00, på "Mathotellet" Rica Nidelven Hotel i Trondheim. Den foregår på engelsk og er gratis.
Program med lenker til innledere og SAMKUL-prosjekter som handler om matsikkerhet og –teknologi og om forvaltning av matjordressurser finner du her.