
Inviterer til sushi kick-off
Den globale konkurransen, som har startskudd i Chicago i USA og skal deretter til 14 land før finalen i Japan i november, er et samarbeid mellom Norges sjømatråd og verdens fremste kompetansemiljø for sushitradisjonen, World Sushi Skills Institute i Japan.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Sushi er en av verdens største mattrender, og har bare i Norge hatt en vekst på mellom 20 og 30 prosent de seneste årene. Etter at norsk laks ble introdusert for japanske kokker for nøyaktig 30 år siden, har råvaren hatt en betydelig rolle i den globale veksten og utbredelsen for denne eldgamle mattradisjonen. Global Sushi Challenge er en hyllest til sushiens opprinnelse, og konkurransen handler om kokkekunst av ypperste klasse. Veksten til tross, denne kunstarten, kompetansen og historien bak er ikke like godt kjent. Global Sushi Challenge har som mål å ytterligere utdanne sushikokker verden over.
På lanseringen vil kapteinen på det norske kokkelandslaget, Jostein Medhus, og direktør ved World Sushi Skills Institute, Hirotoshi Ogawa, demonstrere og servere sushi – slik sushi skal lages etter alle kunstens riktige regler. Statssekretær Amund Drønen Ringdal i Nærings- og fiskeridepartementet og fiskeriutsending til Japan, Henrik V. Andersen deltar også på lanseringen.
Lanseringen av Global Sushi Challenge skjer ved en direkteoverføring mellom Norge og Japan. På grunn av videooverføring ber vi deg være ute i god tid.
Dato: 28.04.2015 Tid: 10.15 – 12.30 Sted: Kulinarisk Akademi Mathallen Maridalsveien 17 A, 0178 Oslo