Italienske kokkelærere kurses i norsk fisk

Eksportutvalget for fisk (EFF) arrangerte i forrige uke et seminar i Milano for faglærere ved flere anerkjente kokkeskoler i Nord-Italia. Tretti personer deltok, og interessen for norsk fisk og sjømat var stor.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Seminaret besto av to deler. I den første delen viste den kjente italianske chefen Claudio Sadler hvordan Norsk Laks og norske konvensjonelle produkter kan tilberedes og han demonstrerte flere oppskrifter, melder EFF. Deretter viste en professor ved en av de mest anerkjente skolene hvordan kurs i produksjon, kvalitet, næringsinnhold og tilberedelsesmåter kan holdes av hver enkelt lærer ved sin respektive skole. -Vi fikk veldig positive tilbakemeldinger fra deltakerne. De var veldig interessert i å lære mer om norsk fisk, forteller markedsansvarlig for Italia, Birgit Aarønæs Zanella. Markedsansvarlig for Italia Birgit Aarønæs Zanella vil at kokkelærerne skal lære enda mer om norsk fisk og sjømat - derfor arrangerte hun kurs for dem i forrige uke. Deltakerne på kurset er profesjonelle innen sitt fagfelt, men det er viktig å øke kunnskapen de har om Norsk Laks og norske konvensjonelle produkter, slik at de bruker mer av disse produktene i undervisningen. -Nå som de har fått utvidet kjennskap på området er målet at de skal formidle kunnskapen til sine elever, som er morgendagens kokker. Vi ønsker å fange dem opp tidlig, skape et positivt forhold til norsk fisk, og forhåpentligvis vil de bruke norsk fisk og sjømat i fremtiden, sier hun. Flere av professorene og faglærerne er også kokker ved restauranter, og medlemmer av kokketeam på nasjonalt nivå. -Vi henvender oss først og fremst til lærerne for å nå elevene. Men det er en positiv bieffekt at de samtidig er involvert i kokkekunst på andre områder, sier en fornøyd Aarønæs Zanella.