Jakten på smaken av Norge 2009

Fra juli til oktober arrangerer Det Norske Måltid konkurranser i alle fylker for å finne det beste Norge kan by på av råvarer og bearbeidede produkter. I alle bygder og byer skal det jaktes, slik at fylkene kan kåre sine favoritter.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det Norske Måltid - jakten på smaken av Norge - er en årlig satsing som setter fokus på Norges beste råvarer og produkter fra de enkelte regioner og fylker. Målet er å bidra til økt kvalitet og innovasjon innen norsk matproduksjon og økt bruk av og stolthet over norske råvarer og produkter. I en tid da etterspørselen etter lokal og regional mat er en sterkt voksende forbrukertrend, vil Det Norske Måltid få fram det aller beste av det mat-Norge ha å by på, skriver Fiskeri- og kystdepartementet.

Etter 18 fylkesvise kåringer og nasjonal finale i 2008, sto kamskjell fra Seashell AS på Frøya, ytrefilet av rein fra Varanger Vilt og Grotteost fra Hitra Gårdsmat på toppen av seierspallen i hver sin kategori i jakten på smaken av Norge. Nå er det klart for årets jakt med kåring av Årets råvare sjø, Årets råvare land og Årets produkt 2009 i Stavanger 19. november.