Japansk professor liker norsk laks
Mat-professoren Shinya Shundo har denne uken vært i Norge for å lage retter av norsk laks på japansk vis. Besøket er en del av programmet "Norsk laks - en globetrotter" som Eksportutvalget for fisk står bak.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
EFF ønsker å vise hvordan norsk laks brukes i ulike kjøkken verden over. Shinya Shundo er en av japans mest respekterte kokker, og han er også "head professor of Japanese cuisine" på Tsuji Academy Hotel & Restaurant Technical College i Osaka.
I løpet av to dager på Gastronomisk Institutt i Stavanger demonstrerte han en rekke ulike tradisjonelle japanske retter med norsk laks. Resultatet blir en samling oppskrifter og bilder med norsk laks i japansk cuisine som gis ut i samarbeid med Eksportutvalget for fisk.
Kjøkkensjef ved Gastronomisk Institutt og manager på det norske kokkelandslaget, Sven Erik Renaa sier det er en stor begivenhet at den japanske professoren har besøkt GI. -Japan er et referanse-kjøkken og representerer en sterk inspirasjonskilde for oss kokker verden over. At Shundo er interessert i norsk sjømat generelt, og norsk laks spesielt er et kompliment til norsk fiskeri- og havbruksnæring, sier Renaa.
Norsk laks har i mange år vært japanernes foretrukne fisk til sushi og sashimi. Så mange som 7 av 10 japanske forbrukere foretrekker norsk laks hvis de kan velge, melder EFF.