Kan bli dansk vinnerprodukt

I slutten av mars blir det avgjort hvordan årets norske silderett kommer til å smake. Da skal fire finalister kjempe om beste sildekomposisjon, skrive Norsk Sjømatsenter.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er Norsk Sjømatsenter og Norges Sildesalgslag som står bak den nasjonale konkurransen for kokkelærlinger og unge kokker. Vinneren skal kjempe om mulighet for spesialproduksjon av 200.000 glass med silderetten for det danske markedet. - Årets konkurranse har saltsildfilet som hovedråstoff, forteller prosjekterleder Alexandra Krage Angell ved Norsk Sjømatsenter. – Sildefiletene skal marineres, og her ligger en vesentlig del av utfordringen. Men det skal nok mer til enn god marinering. Derfor har vi en kvalifisert jury bestående av Hanne Frosta (Årets kjøkkensjef 2005), Michael Reddington og Jarle Hansen fra Sildesalgslaget til å bedømme finalen. Fire finalister deltar i konkurransen, hvorav tre kommer fra Sandsli Videregående skole og en fra Solstrand Hotel & Bad. Vinneren går videre til en skandinavisk konkurranse i Hirtshals 27. april, der vedkommende får sitt produkt produsert på 200.000 glass som ”Årets silderett” på det danske markedet.