
– Kan ikke slippe næringen løs
Vi er nødt til å innse at den eneste måten å være lønnsomme på, er å drive skikkelig og bærekraftig, sier finansdirektør i Grieg Seafood, Atle Harald Sandtorv.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Grieg Seafood har slitt med sykdommer og lave oksygennivåer for fisken den siste tiden, melder Sysla.
- Vi kan ikke slippe næringen løs. Det er positivt at sentrale myndigheter regulerer oss, det er vi alle tjent med på lengre sikt. For at næringen skal bedre omdømmet i Norge, må miljøutfordringene løses, sier Sandtorv til nettavisen.
Les også: Resultatvarsel fra Grieg Seafood
- Det gjør vi gjennom godt samarbeid mellom aktørene, felles brakklegging og felles soner. Vi har et felles ansvar, sier han.
Direktøren mener videre at hovedkontoret til Grieg Seafood kunne vært hvor som helst, for det er på merdkanten det skjer.
- Det er en fordel at det er kort vei til konkurrentene våre, som Marine Harvest og Lerøy. Det er like viktig å samarbeide som å konkurrere, når vi har like produkter som skal ut i verden. Det er også god tilgang på kompetanse her i Bergen, men det er enda viktigere å ha rett kompetanse ute i anleggene. Det er på merdkanten det skjer, sier han til nettavisen.
Sandtorv gikk inn som konstituert administrerende direktør etter Morten Vike gikk på dagen.
Les også: - Vi er kjempeglade