Kan konkurrere på kvalitet

De siste årene har norske sjømatprodusenter foretrukket utenlandsk fiskemasse fremfor hvitlaks i produksjonen av fiskemat. Men undersøkelser gjennomført av Nofima viser at hvitlaksen kan ha vel så god kvalitet.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det blir hevdet at den utenlandske fiskemassen har bedre kvalitet enn den norske, men dette mener forskere ved Nofima å kunne tilbakevise. - Undersøkelser som vi i Nofima Marin nå har gjort viser at norsk fiskemasse kan ha minst like høy kvalitet som utenlandsk, sier prosjektleder Bjørn Gundersen i Nofima i en pressemelding. Rapporten Optimalisering av kvaliteten på fryst hvitlaksmasse forteller bl.a. at gelstyrken på prøver fra norske produsenter er like god om ikke bedre enn andre sammenlignede utenlandske prøver.

Prosjektet er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond og er administrert av Norske Sjømatbedrifters landsforening (NSL).