Svein Reppe

Økende interesse for å delta i NM

Interessen fra bedriftenes side for å delta i NM i røkt og gravet laks har økt sammenlignet med tidligere. - Påmeldingsfristen er nå gått ut og interessen er større i år den var sist mesterskapet ble arrangert, sier Svein Reppe i NSL.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Svein Reppe i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) melder om økende interesse for å delta i NM i røkt og gravet laks. I alt har 32 bedrifter meldt seg på, og samlet er det 83 forskjellige produkter til bedømming. Det konkurreres i kald- og varmrøkt, samt gravet og åpen klasse.

Selve bedømmingen vil foregå i regi av Høgskolen i Sør Trøndelag (HiST), avdeling for Matteknologisk utdanning. Denne vil gå over 3 dager i midten av april. Skolen er godt rustet for slike bedømminger og har god kompetanse og erfaring, skriver NSL i en pressemelding.

Målet for konkurransen er å fremme utviklingen av nye produkter, samt å forbedre kvalitet og status for røkt og gravet laks produsert i Norge.

- Det er gledelig at så mange bedrifter har valgt å delta. Mesterskapet som arrangeres hvert andre år har i år den høyeste påmelding noen sinne når det gjelder antall produkter, sier Reppe, og legger til at bedrifter fra Vardø i nord til Kristiansand i sør er representert i konkurransen.

Listen over premievinnerne vil bli offentliggjort før påske, men det vil ikke bli opplyst om hvilken valør og i hvilken klasse. Dette velger NSL å holde hemmelig til selve premieutdelingen, som vil foregå i august under Aqua Nor i Trondheim.