
– Knapt lus i anleggene
Vi har knapt lus i anleggene, sier Gunnar Bragi Gudmundsson fra Cermaq til Altaposten
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Hele regionens oppdrettsnæring er samlet på kontorer i Kunnskapsparken i Alta. Hos Grieg Seafood sitter Roy-Tore Rikardsen, og hos NRS, sitter Per Magne Bølgen. De har sammen en klar symbolikk.
- Vi er samlet, ja. Og vi reagerer på å bli satt opp som den eneste syndebukken, i en slags motpol mot villaksinteressene, sier regiondirektørene til Altaposten.
– Det settes fram usanne påstander som alle etter hvert tror på. Det er synd, for vi ønsker dialog, sier de.
Det ryktes ofte at næringen nøler med å ta i bruk ny teknologi, men enorme summer brukes, og tiltakene er mange.
- I Adamselv produserer vi storsmolt. Det skjer på land, den veier 350 gram når den settes i sjøen, og står bare ett år før den er fem kilo og slakteklar. Kortere tid i sjøen gir redusert fare for rømming og andre problemer, sier Rikardsen.
Steril oppdrettsfisk, luseskjørt, isskjørt, genmerking av fisk, og ASC- sertifiseringer og prosjektering av landanlegg er noe som nevnes.
- Om vi ville likt å få villaksinteresser inn her i Kunnskapsparken? Selvfølgelig. Det er en god tanke, nikker alle fire