Gunnar Bragi Gudmundsson

– Knapt lus i anleggene

Vi har knapt lus i anleggene, sier Gunnar Bragi Gudmundsson fra Cermaq til Altaposten

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hele regionens oppdrettsnæring er samlet på kontorer i Kunnskapsparken i Alta. Hos Grieg Seafood sitter Roy-Tore Rikardsen, og hos NRS, sitter Per Magne Bølgen. De har sammen en klar symbolikk.

- Vi er samlet, ja. Og vi reagerer på å bli satt opp som den eneste syndebukken, i en slags motpol mot villaksinteressene, sier regiondirektørene til Altaposten.

– Det settes fram usanne påstander som alle etter hvert tror på. Det er synd, for vi ønsker dialog, sier de.

Det ryktes ofte at næringen nøler med å ta i bruk ny teknologi, men enorme summer brukes, og tiltakene er mange.

- I Adamselv produserer vi storsmolt. Det skjer på land, den veier 350 gram når den settes i sjøen, og står bare ett år før den er fem kilo og slakteklar. Kortere tid i sjøen gir redusert fare for rømming og andre problemer, sier Rikardsen.

Steril oppdrettsfisk, luseskjørt, isskjørt, genmerking av fisk, og ASC- sertifiseringer og prosjektering av landanlegg er noe som nevnes.

- Om vi ville likt å få villaksinteresser inn her i Kunnskapsparken? Selvfølgelig. Det er en god tanke, nikker alle fire