
Økologisk laks gir mer omega3
Økologisk laks holder like høg kvalitet som vanlig oppdrettslaks. I tillegg inneholder den mer omega3.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
En liten del av oppdrettslaksen kommer fra økologiske anlegg, men nå peker ny forskning mot at denne fisken holder samme kvalitet som vanlig oppdrettslaks.
- Vi har målt farge, fettsyresammensetning og tekstur, både med instrumenter og med et profesjonelt smakspanel, sier forsker Magnus Åsli ved Nofima til forskning.no.
Resultatene viste også at smaken på økologisk og vanlig laks var omtrent lik. Den økologiske fisken var generelt litt rødere, og konsistensen var vel så god som i vanlig oppdrettslaks.
I tillegg hadde den økologiske laksen mer omega3.
- Denne fisken får flere råvarer fra marine kilder, mens vanlig laks får mer fôr med høyere innhold av planteråvarer. Dette gjør også at den økologiske fisken har noe mer utpreget fiskesmak, sier Åsli til forskning.no.