Økologisk oppdrettsfisk
Økologisk produksjon av mat har fått stadig fått større oppmerksomhet. En regner at økologisk mat er renere og innholder en bedre og mer naturlig sammensetning av næringsemner, blant annet økt innhold av antioksidanter.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Høgskolen i Ålesund arrangerer 4. desember 2007et seminar om økologisk oppdrett. Ved økologisk produksjon er bruken av kjemikalier og medisiner redusert til et minimum slik at belastningen på det omkringliggende miljøet blir minimal. Hensikten med økologisk produksjon er å framstille sunnere mat på en mer miljøvennlig måte. I seminaret vil gi en statuspresentasjon av hvor vi ligger i dag men hensyn til kunnskap og satsing på økologisk oppdrett av torsk og laks. Innleggene vil dekke de fleste sentrale sider ved økologisk produksjon, politisk satsing, miljøkonsekvenser, marked, råstoff, sertifisering, verdikjeder, internasjonale regler m.m. Seminaret vil på mange måter være startskuddet på en storsatsing på økologisk oppdrett. Flere oppdrettere er i gang med økologisk produksjon og deltakerne vil i forbindelse med seminaret få servert ulike produkter både til lunsj og middag. Et av firmaene som har kommet lengst er Villa Salmon AS, og det er de som har framstilt produktene som blir servert. Seminaret er et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Ålesund, Møreforsking og VRI-programmet. VRI (Virkemidler for regional FoU og innovasjon) er Forskningsrådet (NFR) sin hovedsatsing på forsking og innovasjon i norske regioner. I Møre og Romsdal bidrar NFR og Møre og Romsdal Fylke med 50 % hver av finansieringen.