Økt bruk av supersmolt i Canada

Settefiskoppdretterne i Canada har tatt supersmolt-teknologien mer og mer i bruk for å produsere sjøvannsklare smolt ved mindre størrelser enn normalt. Dette gjør de på grunn av at smoltbehovet har overskredet vannkapasiteten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Pål Mugaas Jensen - Supersmolt er blitt mest vanlig på østsiden av Canada, sier Allison MacKinnon i Novartis Animal Health i Canada til kyst.no/Norsk Fiskeoppdrett. Teknologien som består i en tilsats av ulike salter i fôr og i vannet, brukes sammen med lysstyring for å få frem smolt som kan settes i sjøen, årstidsuavhengig og ved størrelser på mellom 45 til 80 gram. - Imidlertid er det ikke alltid det ser ut som det virker, sier han. – Noen ganger gjør den det, noen ganger er det mer tvilsomt, er hans mening. Det som imidlertid bekymrer ham mest er en følelse av at den økte bruken har gitt mer bivirkninger av vaksinering. - Det er en snikende følelse vi har, som vi ønsker å finne mer ut av. Det kan skyldes at fisken er mindre når den vaksineres, og det kan også skyldes en økt temperatur i settefiskanleggene som følge av mer resirkulering, sier han.