Økt etterspørsel etter kveite i Norge
Nordmenn spiser stadig mer kveite. Tall fra GfK-Norge viser en økning på over 30 prosent første halvår av 2006 sammenlignet med samme periode i 2005.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Det er spesielt forbruket av fersk kveite som øker, mens forbruket av fryste og bearbeidede produkter holder seg stabilt, heter det i en melding fra Eksportutvalget for fisk. - Desember er den måneden vi spiser desidert mest kveite. Tradisjonelt skjer ca. en tredjedel av det totale forbruket på denne tiden av året. Det blir derfor utrolig spennende å se de endelige tallene for kveite i 2006, sier Karin Olsen i Eksportutvalget for fisk. - Hvis den positive tendensen fortsetter ut året, vil det sette ny rekord for forbruk av kveite i Norge, sier Olsen. I 2005 ble det spist ca. 4 millioner måltider med kveite i Norge, noe som tilsvarer i overkant av 800 tonn. Hvis veksten holder seg på 30 prosent gjennom året vil konsumet passere 1000 tonn i 2006. Noe av forklaringen på den positive utviklingen for kveite er økt fokus både i media og blant velrenommerte kokker det siste året. Norsk Kveite fra akvakultur er valgt ut som offisiell råvare til verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranse, Bocuse d’Or, i Lyon i januar 2007.