Økt etterspørsel etter kveite i Norge

Nordmenn spiser stadig mer kveite. Tall fra GfK-Norge viser en økning på over 30 prosent første halvår av 2006 sammenlignet med samme periode i 2005.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er spesielt forbruket av fersk kveite som øker, mens forbruket av fryste og bearbeidede produkter holder seg stabilt, heter det i en melding fra Eksportutvalget for fisk. - Desember er den måneden vi spiser desidert mest kveite. Tradisjonelt skjer ca. en tredjedel av det totale forbruket på denne tiden av året. Det blir derfor utrolig spennende å se de endelige tallene for kveite i 2006, sier Karin Olsen i Eksportutvalget for fisk. - Hvis den positive tendensen fortsetter ut året, vil det sette ny rekord for forbruk av kveite i Norge, sier Olsen. I 2005 ble det spist ca. 4 millioner måltider med kveite i Norge, noe som tilsvarer i overkant av 800 tonn. Hvis veksten holder seg på 30 prosent gjennom året vil konsumet passere 1000 tonn i 2006. Noe av forklaringen på den positive utviklingen for kveite er økt fokus både i media og blant velrenommerte kokker det siste året. Norsk Kveite fra akvakultur er valgt ut som offisiell råvare til verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranse, Bocuse d’Or, i Lyon i januar 2007.