Gutt, laks, fisk, oppdrettslaks, sunt?

- Laks har fått et ufortjent dårlig rykte

MIC2013: Laks og annen fisk har fått et ufortjent dårlig rykte i forhold til innhold av PCB og andre giftstoffer, sier forskere fra Universitetet i Oxford og Universitetet i Tromsø.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Leder for mat og levekårsforskningen i Storbritannia, Alex R. Richardson ved Universitetet i Oxford viste til det er mer gift i andre matvarer.

Edel Elvevoll påpekte at giftstoffer finnes i alle matvarer. Foto: Kari Johanna Tveit

- I Storbritannia vil bidraget av giftstoffer fra melkeprodukter være større enn fra sjømat, sa Richardson under Marine ingredients conference 2013 som ble avholdt i Oslo denne uken.

Også professor Edel Elvevoll fra biovitenskapsfakultetet ved Universitetet i Tromsø pekte på at giftstoffer finnes i alle matvarer, og i alle folkeslag i den vestlige verden.

- Dette er stoffer vi får i oss fra en rekke matvarer, der fisk bare utgjør en liten del av dem, sa Elvevoll.

Ifølge Richardson går debatten om giftstoffer i mat i alle land, og at særlig laks har blitt utpekt som matvaren som inneholder mye PCB og andre giftstoffer.

- Laks har fått et ufortjent dårlig rykte, fastslo hun på konferansen.

Les også: Marine råvarer i fokus