
- Laks har fått et ufortjent dårlig rykte
MIC2013: Laks og annen fisk har fått et ufortjent dårlig rykte i forhold til innhold av PCB og andre giftstoffer, sier forskere fra Universitetet i Oxford og Universitetet i Tromsø.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Leder for mat og levekårsforskningen i Storbritannia, Alex R. Richardson ved Universitetet i Oxford viste til det er mer gift i andre matvarer.

- I Storbritannia vil bidraget av giftstoffer fra melkeprodukter være større enn fra sjømat, sa Richardson under Marine ingredients conference 2013 som ble avholdt i Oslo denne uken.
Også professor Edel Elvevoll fra biovitenskapsfakultetet ved Universitetet i Tromsø pekte på at giftstoffer finnes i alle matvarer, og i alle folkeslag i den vestlige verden.
- Dette er stoffer vi får i oss fra en rekke matvarer, der fisk bare utgjør en liten del av dem, sa Elvevoll.
Ifølge Richardson går debatten om giftstoffer i mat i alle land, og at særlig laks har blitt utpekt som matvaren som inneholder mye PCB og andre giftstoffer.
- Laks har fått et ufortjent dårlig rykte, fastslo hun på konferansen.
Les også: Marine råvarer i fokus