Laksefilet? Hva er det?

Dette spørsmålet slipper forhåpentlig spanjolene å stille seg, etter at den store høstkampanjen for Norsk Laks settes i gang i Spania om få dager. Målet for kampanjen er å få spanjolene til å oppdage den norske laksefileten, sier Eksportutvalget for fisk sin utsending i Spania, Arne Sørvig.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Slagordet for kampanjen er "Like mange måter å tilberede laks på som det er fjorder i Norge". Laksefilet har til nå vært ukjent i det spanske kjøkkenet, og meningen er å få spanjolene til å bruke laksefilet i sine egne spanske retter. 9.oktober begynner TV-reklamene for Norsk Laks å rulle over de spanske fjernsynsskjermene. Før den tid skal 3000 butikker være dekorert med materiell om Norsk Laks. Spanjolene får utdelt oppskriftshefter der de får vite hvordan de kan utnytte de forskjellige delene av Norsk Laks. Eksportutvalget har også laget en opplæringsvideo som skal vises i butikkene, og en informasjonsbok med både oppskrifter og fakta om Norsk Laks.