Næring og nytelse: Kamskjell og rekesnadder

Av Ingebjørg Moe

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette trenger du til 4 porsjoner 4 kamskjell 200g rensede reker Saus 4 tomater 4 ss olivenolje 1 ss hvitvinseddik 8 knuste korianderfrø 1 ss kjøvel 1 ss persille 1 ss estragon Slik gjør du Skyll og åpne kamskjellene. Ta forsiktig ut muskelen og rognen, skyll og rens dem. Vask og ta vare på skallene. Skjær kamskjellmuskelen i tykke skiver og behold rognen hel. Stek kamskjell og rogn lett på pannen noen sekunder på hver side. Saus Dypp tomatene i kokende vann i noen sekunder. Legg dem over i iskaldt vann til avkjøling. Fjern tomatskallet, ta ut innmaten av tomaten og skjær tomatkjøttet i terninger. Tilsett de øvrige ingredienser i sausen. Anrett, kamskjell, reker og saus i de tomme skjellene. Server med ristet loff og passende drikke. Flere oppskrifter og tips finner du på www.godfisk.no Til Kamskjell og rekesnadder anbefales: Sancerre les Montachins 2000, AOC Sancerre 39529-1 Fullsortiment 139,70,- Sancerre Les Montachins kommer fra vinmarken Les Montachins som ligger i åssiden like ved byen Sancerre. Vinen har rik, vegetal duft av gress, asparges og nesle med et anstrøk av tropiske frukter. Smaken er fruktig, middels fyldig og frisk med en behagelig syrestruktur. Sancerre Les Montachins er typeriktig med distinkt druekarakter. Tørr. Produsent: Gitton Père & Fils.