Næring og nytelse: Laksepaté
Av Ingebjørg Moe
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Dette trenger du til 6?8 porsjoner 700 g laksefilet ca. 200 g steinbitfilet 3 eggehviter 1 ts salt 1/2 ts hvit pepper 1 ss sitronsaft 3 dl iskald kremfløte Tilbehør: Frisk asparges eller andre grønnsaker Romme med friske urter og sitron Slik gjør du Det er viktig at alle råvarene til patéen er iskalde. Rens fisken fri for skinn og bein. Skjær steinbitfileten eller en annen hvit fisk i strimler, ca 1 cm tykke. Skjær laksen i lit mindre biter og ha den i en foodprosessor sammen med salt, pepper og eggehvitene. La maskinen gå til alt er blandet. Spe med den iskalde fløten. Smak til med presset sitron. Legg bakepapir i bunnen av en avlang brødform. Legg først i et lag farse deretter hvite fiskestrimler, så et lag farse og så resten av fiskestrimlene. Legg farse på toppen og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek patéen i vannbad ved 150 grader i ca. 45 minutter. Prøv med en kakepinne om den er ferdig. Det skal ikke henge farse på pinnen. Avkjøl patéen i formen før du hvelver den og skjærer den i tykke skiver. Lag en saus av rømme og finhakkede friske urter som for eksempel persille, gressløk eller dill. Server patéen med kokt asparges eller andre grønnsaker og rundstykker eller brød. Til Laksepate anbefaler Arcus: Varenr. 39501 Schiller Riesling fra fullsortimentet til kr. 99,50 Her anbefales en frisk og syrerik hvitvin fra Alsace i Frankrike. Schiller Riesling egner seg godt til retter som innholder noe fett, som her hvor vi både har laks og fløte. Vinen har delikate fruktaromaer som minner om eple og sitrusfrukter.