Næring og nytelse: Ørret med kalde sauser

Dette trenger du til fire porsjoner

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

800 g ørretfilet olje til steking salt og pepper Ostemassesaus 200 g cottage cheese, ostemasse 4 ss naturell yoghurt 4 ss tomatketchup ca 1 dl fint revet kålrot 2 ss appelsinjuice 3 ss finhakket gressløk salt og pepper Tomatsaus 1 dl grovhakkede hermetiske tomater 3 ss tomatkechup 2 ss sitronsaft 1/2 ts paprikapulver 1 ss honning 1 ss worcestershiresaus 4 ss finhakket persille salt og pepper Slik gjør du Rens og skjær purren i tynne ringer, gulrot og stangselleri i terninger. Løken renses og deles i båter. Grønnsakene kokes 10 minutter i fiskekraft/buljong tilsatt krydder, salt og pepper. Sil fra kokevannet og tilsett presset appelsin og sitronsaft. Kok kraften inn til det halve. Strimle appelsinskallet og forvell det 1-2 minutter i litt kokende vann, ha det i sausen. Skjær fisken i serveringsstykker og la den trekke i sausen. 1 porsjon av denne retten servert med 1 porsjon ris og kokte gulrøtter gir ca 360 Kcal. Flere oppskrifter og tips finner du på www.godfisk.no Til Ørret med kalde sauser anbefales: Ostemassesaus Penfolds the Valley Chardonnay 1998 Varenr. 13706 Pris 156,00 (Bestillingsutv.) Penfolds the Valley har klar gyllengrønn farge, rik og sammensatt duft med innslag av fersken og melon, med integrerte eiketoner og aromaer fra etterlagringen på bunnfallet. Vinen har en moden, rik og fyldig chardonnay-karakter med toner av smørmalt og velbalansert syrestruktur. Ettersmaken er ren og lang med solid fruktkarakter. Produsent: Penfolds Tomatsaus Bordeaux Blanc Réserve Rothschild (Lafite) 1999, AOC Bordeaux Varenr. 34826 Pris 110,80 (Bestillingsutv.) Bordeaux Blanc Réserve Rothschild er en frisk og fruktig vin etter tradisjonell stil. Lys gyllen mot gul farge. Vinen er åpen, jordlig og har fint innslag av nesle. Fyldig og konsentrert frukt. Tørr. Produsent: Dom. Rothschild (Lafite).