Næring og nytelse: Ovnsbakt ørret med urtelokk
Dette trenger du til fire porsjoner: 800 g ørretfilet, skinn og benfri 3 skiver loff 2 hvitløksbåter 1 bunt persille noen kvaster frisk basilikum salt og pepper 2-3 ss olivenolje Ratatouille: 1/2 squash 1/2 aubergine 1 rød paprika 1 løk 1 rød chillipepper 2-3 ss olivenolje 1 boks (400g ) hakkede tomater frisk timian Slik gjør du Sett stekeovnen på 180 grader. Skyll og tørk fiskefileten og del den i porsjonstykker. Kjør loff, hvitløksbåter, persille og basilikum i en foodprocessor. Smør en ildfast form, legg fiskestykkene i. dryss salt og pepper over fisken. Fordel urteblandingen på toppen av fiskestykkene. Sett formen på midterste rille i stekeovnen og stek til fisken er ferdig, det tar ca 15 minutter. Ratatouille: Skjær squash, aubergine og paprika i terninger. Grovhakk løken og finhakk chilipepper. Surr grønnsakene i olivenolje til de er myke. Tilsett tomatene og kok balndingen et par minutter. Ha i litt timian like før servering. Smak til med salt og pepper. Fordel grønnsakene på et fat og legg laksebitene på toppen. Retten smaker nydelig med nykokt pasta ved siden av.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Til ovnsbakt ørett med urtelokk anbefaler Arcus: Brusco dei Barbi 1998, VdT Varenr. 3539 Pris 120,10 (Bestillingsutv.) Brusco dei Barbi kommer fra kvalitetsområdet nær byen Montalcino. Vinen har klar rubinrød farge. Duften er åpen og rik med fint kirsebærpreg. Vinens smak er intens, varm og bløt med tanninpreg. Produsent: Fattoria dei Barbi.