Næring og nytelse: Potetvafler med sjømat

Av Ingebjørg Moe, EFF

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette trenger du til 4 plater Vaffelrøre: 2 dl hvetemel 1 1/2 dl melk 1/2 ts bakepulver 1/2 ts salt ca 300 g rå revne poteter 3 ss finhakket vårløk eller purre 50 g smeltet smør Fyll: 100 g røykt laks 100 g lodderogn 100 g lakserogn 4 ? 6 ss creme fraiche Slik gjør du Bland sammen ingrediensene til røren og la den stå og svelle en halv time. Stek vafler i smurt varmt jern. Legg to vaffelhjerter på en tallerken og anrett lakserogn, røykt laks og lodderogn på vaflene. Topp med litt creme fraiche frisk dill eller flat persille. Flere oppskrifter og tips finner du på www.seafood.no Anbefales av Line Bergh Johansen i Arcus: Varenr 13819 Réserve Bel Air 1999 kr. 68,70 I kombinasjon med denne retten anbefales en tørr hvitvin med god fruktighet og behagelig frisket og fylde. Réserve Bel Air har stort fruktspekter i duft og smak med aromaer som eple, stikkelsbær og sitrusfrukter. Vinen er elegant og forfriskende med en anelse pærekarakter i ettersmaken. Réserve Bel Air anbefales også til andre milde retter av fisk og skalldyr.