
Nordmenn satser på innendørs rekeoppdrett
En gruppe nordmenn har investert 21 millioner kroner på innendørs oppdrett av reker i Spania. De forventer fantastisk fortjeneste.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I 2009 ble verdens første produksjonsanlegg for varmtvannsreker startet opp like utenfor Madrid i Spania. Her produseres det reker i innendørs tanker.
- Vi er de eneste i verden som produserer reker innendørs i et lukket system. Vi leverer i dag dagsferske eller levende reker direkte til de beste restaurantene i Madrid, forteller Bjørn Aspheim i Gamba Natural til Finansavisen i dag.
Selskapet planlegger nå å utvide klekkeriet fra 15 til 24 kar. Dermed må Gamba Natural ut og hente 2,5 millioner euro. Ifølge Aspheim er selskapet priset til mellom 15 og 16 millioner euro før emisjonen.
Aspheim og Co frister med høy lønnsomhet når anlegget er i full drift. Dette ene anlegget skal kunne produsere 2000 kilo reker ukentlig, og forventes å generere en omsetning på 2,52 millioner euro (21 millioner kroner).
- Lønnsomheten skyldes at etterspørselen etter dagsferske reker er langt høyere enn tilbudet. Grunnet overfiske kan det i Europa nesten ikke oppdrives levende eller ferske reker av den typen vi produserer, sier Aspheim.
Årlig blir det konsumert 6,4 millioner tonn reker på verdensbasis. Europa står for cirka 1 million tonn av dette.