Norgestur for ihuga Bacalao-elskere i Portugal

I Portugal arrangerer Eksportutvalget for fisk (EFF) for første gang en kampanje sammen med den kjente cash & carry kjeden Recheio. Alle kundene som kjøper mer enn 10 kilo klippfisk, er med i trekningen om en reise til Norge, melder EFF.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Clube Bacalhau da Noruega MasterChef satser sterkt på å øke bruken og kunnskapen om norsk klippfisk blant de profesjonelle innkjøperne innenfor hotell og restaurantnæringen i Portugal. EFF tar derfor initiativ til en annerledes kampanje i samarbeid med kjeden Recheio som selger klippfisk til hotell, restauranter og catering-bedrifter. Målet er å få restaurantene til å øke forbruket av Norsk Klippfisk – og å rekruttere medlemmer til klubben. -For å skape blest om klubben skal vi ha løpende butikkaktiveteter, opplæring for å øke produktutnyttelsen, kokkekonkurranser og oppskriftsutvikling, forteller Eksportutvalget for fisk (EFF) sin markedsansvarlige i Portugal, Øyvind Arne Jensen. EFF i Portugal og Recheio står bak bacalaoklubben. Med seg har de Intermagazine, et fagblad som retter seg mot profesjonelle aktører i hotell og restaurantnæringen og ikke minst mesterkokken Hèlio Loureiro klubbens president. Loureiro er en av de mest kjente kjøkkensjefene i Portugal. De siste årene har han vært fotballandslagets faste kokk. Mesterkokken blir også med til Norge sammen de heldige vinnerne av Norgesturen. -Når vi inviterer superkundene til Norge håper vi samtidig at de oppnår en dypere og bredere forståelse av Norge som kvalitetsleverandør av sjømat, sier Jensen. Reisen markerer et slags kick-off for bacalaoklubben. I hele 2005 skal klubben ha ulike aktiviteter med fokus på klippfisk. Omlag 50 prosent av all klippfisken i Portugal spises på restauranter. -Vi håper at kampanjen inspirerer restaurantene til å trylle frem både tradisjonelle og nye retter, sier Jensen. Klippfisk er en utrolig viktig del av det portugisiske kjøkken. Den er søylen i den portugisiske gastronomien, forteller Jensen. I Portugal finnes det mellom 500 og 600 ulike bacalao-oppskrifter. Jensen trekker frem den høye kunnskapen som portugisere har om sjømat generelt og bacalao spesielt, og tror vi har mye å lære av portugiserne. -Portugisere er eksperter på å tilberede klippfisk. De utnytter fisken veldig godt og spiser nesten alt på den, så grunnlaget for mange spennende bacalao-retter er lagt i Portugal, sier Øyvind Arne Jensen. Butikkampanjen startet denne uka og varer fram til 28.mars.