
Norsk forskningsprosjekt vil gjøre maneter til delikatesse.
Forskningsprosjektet Norwegian Jellyfish Industrialization utreder for tida muligheten for å drive fangst og foredling av maneter, for eksempel på kronemaneten Periphylla periphylla, skriver Dagbladet.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Også vanligere maneter som glassmanet og brennmanet vil bli undersøkt i matøyemed. Markedet er både asiatiske restauranter i Norge og eksport til blant annet Kina og Japan, hvor manet blir sett på som eksklusiv festmat i visse kretser. To av forskerne bak prosjektet er Terje Bakken i SINTEF Teknologi og samfunn og den kinesiske NTNU-professoren Kesheng Wang. - Vi samarbeider med firmaet Su San Norway på Frøya, som delvis eies av nudelkongen Mr. Lee, og som spesialiserer seg i å utvikle eksotiske matvarer som kongesnegler og sjøpølse, forteller Bakken til Dagbladet. Les artikkelen om mat-prosjektet her.