Norsk Laks på indisk vis
Takket være kokken Krishan Lal på restauranten Taj i Kuala Lumpur er Norsk Laks introdusert i det indiske kjøkkenet. Fra nå av kan gjestene på hans berømte malaysiske restaurant velge indiske retter med Norsk Laks i, sier Arne Hjeltnes, fiskeriutsending i Hong Kong for Eksportutvalget for fisk (EFF).
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Rettene som nå er å finne på menyen i Kuala Lumpur er nøye utprøvd over tid. Lanseringen av Norsk Laks i det indiske kjøkken er et ledd i prosjektet "Norwegian Salmon ? Your Culinary Passport" der EFF ønsker å introdusere Norsk Laks for kjøkken i andre land. I dag er det bl.a. utviklet lakseretter på russisk, fransk, koreansk, italiensk og kinesisk vis, står det i en melding. De nye lakserettene ? som laksekebab, Norsk Laks og sitronris, Makhni med Norsk Laks, Tandoori med Norsk Laks og Norsk Laks Masala ? er blitt svært populære. Kokken Lal er allerede bedt om å holde kurs for å lære andre kokker å lage retter med Norsk Laks. EFF som introduserte Norsk Laks for det indiske kjøkkenet, vil nå lage en bok med alle oppskriftene til Krishan Lal slik at flere får ta del i de nye og spennende matrettene. ? Chief Lal ble nylig utpekt som årets kokk i Malaysia, så den norske laksen er med andre ord i svært gode hender, sier fiskeriutsending i Hong Kong, Arne Hjeltnes. Han legger til at når det indiske markedet får øynene opp for Norsk Laks, kan disse rettene bli blant de mest spiste i verden.