Norsk Laks på Silkeveien

Handelsruten som i middelalderen bandt sammen øst og vest, og som Marco Polo foretok sin berømte reise langs er kjent som Silkeveien. Nå gjør Eksportutvalget for fisk (EFF) sitt for at Norge og Norsk Laks skal markere seg langs den tradisjonsrike ruten.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kinesiske kokker fra hoteller og restauranter langs den berømte Silkeveien har lært om Norsk Laks. I midten - og høyest: Fiskeriutsending Jan Fossberg. -Vi ønsker å utvide markedsområdene for Norsk Laks i Kina. Etter hvert som Silkeveien har utviklet seg til å bli et populært turistmål, dukker det stadig opp nye hoteller og restauranter. Det er viktig at vi er tidlig ute med å lære kokkene på de nyetablerte stedene om den norske laksen, sier EFFs fiskeriutsending i Kina, Jan Fossberg. -EFFs dyktige medarbeider, kokken Jin Liang, reiser alene til forskjellige byer langs Silkeveien, hvor han holder foredrag for kokkestanden i området. Jeg deltok på kampanjens kick-off i den gamle, kinesiske keiserhovedstaden Xian. Her fikk vi veldig mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne og har fått inntrykk av at mange restauranter er interessert i Norsk Laks. Det er også stor etterspørsel etter EFFs kinesiske demonstrasjonsmateriell. Mange har hørt om norsk laks, men har ennå ikke fått muligheten til å benytte den, så vi snakker om et stort ubenyttet marked her, sier Fossberg.

Jin skal i løpet av året innom 5-6 andre tradisjonsrike byer, melder EFF.