
Norsk sjømat i beste sendetid
De to neste søndagene er det norsk sjømat som spiller hovedrollen i «Det norske måltid» på TV2.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Søndag klokken 22.45 er det lange som står på menyen når programlederne Arne Hjeltnes og Heine Totland besøker Vestlandet. Neste søndag serveres kveite i Nord-Norge. Senere skal også sei på menyen, fra Sørlandet.
Her kan du se en smakebit av hva som venter på TV.
Seks regioner – og finale
- Vi gleder oss veldig. Det norske måltid er blitt kjempepopulært blant matinteresserte, fordi det løfter norsk produsert mat og drikke - og forteller historien bak, sier markedsrådgiver Mette Dalsbø Ottem i Norges sjømatråd.
Første episode gikk sist søndag. Gjennom seks program skal seks regioner besøkes – og vise seg frem fra sin beste matside. I et siste, sjuende program 29. desember, skal en kokk fra hver region møtes til finale. Der skal de tilberede hvert sitt måltid med utgangspunkt i et utvalg av regionens beste råvarer og produkter.
Sjømat sentral
Sjømat har hatt en sentral posisjon gjennom alle tre sesonger av «Det norske måltid». I fjor var kongekrabbe forrett til vinnerlaget, mens hovedretten var indrefilet av reinsdyr.
- Vi er sikker på at sjømat vil markere seg også i år. Utgangspunktet er det aller beste, og det er spesielt dyktige kokker som står bak, sier Dalsbø Ottem.
Det norske måltid har hatt solid seeroppslutning. I fjor fulgte i snitt 443 000 seere programmene. Seerne får møte kokker, produsenter og stedets ”Ola og Kari”. Målsetningen er å øke bevissthet om norsk mat, skape stolthet og heve omdømmet til vår egen matproduksjon.
Du kan lese mer om «Det norske måltid» her.
