Ny FHL-leder roser Lisbeth Berg-Hansen

Den nye styrelederen i Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening (FHL), Knut Haagensen, kan ikke holde samme innsatsnivå i laksesaken og på andre områder som avgåtte Lisbeth Berg-Hansen. Men Haagensen får en utvidet referansegruppe å støtte seg til.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ketil Falch

 

- Lisbeth Berg-Hansen dedikerte seg hundre prosent til arbeidet med styreledervervene i FHL og FHL Havbruk. Jeg har en jobb ved siden av, og kan derfor ikke gå like mye opp i virksomheten i FHL, sier Haagensen.

Han roser Lisbeth Berg-Hansen for å ha gjort en kjempejobb i FHL-styret, og sier at det ikke har hersket noen spesiell uenighet innad i dette forumet. Haagensen vet at Berg-Hansen derimot har opplevd samarbeidsproblemer i styret for FHL Havbruk. Hun har tatt dette forholdet opp med ham i forbindelse med at hun ønsket å trekke seg fra vervene.

- Hun følte en viss mangel på tillit, at det var blitt vanskelig å jobbe i fellesskap, samtidig som hun opplevde et voldsomt arbeidspress, skapt av laksekonflikten med EU. Lisbeth Berg-Hansen er for øvrig en person med stor arbeidskapasitet, og jeg må nå bare prøve på å gjøre en like god jobb i FHL-styret.

- Lisbeth Berg-Hansen antyder selv ganske klart at det har hersket uenighet om strategi i forhold til laksesaken. Kan vi vente oss en strategiendring fra FHLs side etter at Berg-Hansen er borte?

- Det er vanskelig å si. Mye vil skje i laksesaken nå, og dermed kommer nye argumenter opp. FHL skal ha et utvidet styremøte i dag hvor det vil delta en del ekstra personer som representerer store deler av næringen, Denne samlingen vil få preg av et arbeidsmøte hvor vi legger opp strategier for det videre arbeidet, både på kort sikt og i det litt lengre perspektiv, sier FHLs nye styreleder Knut Haagensen til Norsk Fiskeoppdrett/kyst.no.

En referansegruppe med personer oppnevnt av FHL, Norske Sjømatbedrifters Landsforening og Eksportutvalget for fisk har lenge vært til god støtte for FHLs arbeid med laksesaken. Denne gruppen på fem personer blir nå utvidet med to nye medlemmer, som en konsekvens av at den nye styrelederen har noe mindre  tid å avsette