Lofotburger og Lofotskinke
Nye hvalkjøtt-produkter fra Ellingsen
Bedriften Karsten J. Ellingsen AS går nye veier og utvider sortimentet av hvalprodukter. I år satser de på at påleggskinke og burger skal øke både salg og interesse av vågehvalkjøtt.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
|
Lofotburger og Lofotskinke er noen av de nye hvalkjøtt-produktene fra Karsten J. Ellingsen AS. |
|
Kristian Landmark Skaar Karsten J. Ellingsen på Skrova er Norges største mottak av hval og produserer i overkant av 200 tonn hvalkjøtt per år. Tradisjonelt har hvalkjøttet blitt solgt som store biffstykker, men i år har de utviklet tre smaksvarianter av ”Lofotskinke” og ferdigkrydret ”Lofotburger” som skal kunne gå rett på grillen. - Vi håper disse produktene treffer spikeren på hodet og at nye generasjoner får øynene opp for hvalkjøtt, sier Ulf Ellingsen til kyst.no. Han forteller videre at de også kommer til å lansere flere nyutviklede produkter. - I løpet av neste uke kommer vi til å lansere 200 grams biff i singel-pack. Videre jobber vi med en røkt variant av ”Lofotskinke”. Den smaker nydelig, sier en entusiastisk Ellingsen.
Hvalkjøtt over hele landet Foreløpig har Ellingsen-firmaet inngått avtale med Rema-gruppen i Nord-Norge, men i følge Ellingsen jobber de også med avtaler med flere av de andre store matvarekjedene. De satser også på å nå større deler av landet. I Stavanger-området jobber de blant med en avtale med Norges Gruppen. - Vi skal også være tilstede under Gladmatfestivalen i Stavanger i juli. På fredag skal vi forresten på God morgen, Norge på TV2, avslutter Ellingsen.