Lofotburger og Lofotskinke

Nye hvalkjøtt-produkter fra Ellingsen

Bedriften Karsten J. Ellingsen AS går nye veier og utvider sortimentet av hvalprodukter. I år satser de på at påleggskinke og burger skal øke både salg og interesse av vågehvalkjøtt.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lofotburger og Lofotskinke er noen av de nye hvalkjøtt-produktene fra Karsten J. Ellingsen AS.
Kristian Landmark Skaar Karsten J. Ellingsen på Skrova er Norges største mottak av hval og produserer i overkant av 200 tonn hvalkjøtt per år. Tradisjonelt har hvalkjøttet blitt solgt som store biffstykker, men i år har de utviklet tre smaksvarianter av ”Lofotskinke” og ferdigkrydret ”Lofotburger” som skal kunne gå rett på grillen. - Vi håper disse produktene treffer spikeren på hodet og at nye generasjoner får øynene opp for hvalkjøtt, sier Ulf Ellingsen til kyst.no. Han forteller videre at de også kommer til å lansere flere nyutviklede produkter. - I løpet av neste uke kommer vi til å lansere 200 grams biff i singel-pack. Videre jobber vi med en røkt variant av ”Lofotskinke”. Den smaker nydelig, sier en entusiastisk Ellingsen. Hvalkjøtt over hele landet Foreløpig har Ellingsen-firmaet inngått avtale med Rema-gruppen i Nord-Norge, men i følge Ellingsen jobber de også med avtaler med flere av de andre store matvarekjedene. De satser også på å nå større deler av landet. I Stavanger-området jobber de blant med en avtale med Norges Gruppen. - Vi skal også være tilstede under Gladmatfestivalen i Stavanger i juli. På fredag skal vi forresten på God morgen, Norge på TV2, avslutter Ellingsen.