Kurt Oddekalv
Kurt Oddekalv

Oddekalv legger til rette for helikoptertrafikk

Norges Miljøvernforbund (NMF) med Kurt Oddekalv i spissen har brukt mange millioner for å legge til rette med eget helikopterdekk på Miljødronningen. Han satser blant annet på et samarbeid med næringslivet i Hardanger.

Publisert

Det var i følge en melding på organisasjonens nettside en stor dag for Miljøvernforbundet i går da den første helikopterøvelsen ble gjennomført på M/S Miljødronningen.

- NMF har lagt ut flere millioner på utstyr, så det at alt fungerte optimalt utgjør en milepæl for Miljødronningen og forbundet. NMF har brukt flere år og mye arbeid på å forberede nettopp dette, skriver organisasjonen i meldingen.

Fire landinger

- Med fire vellykkede landinger, og mange godord og skryt for utstyret vårt, fungerte alt helt glimrende. Suksessen ved gårsdagens øvelse åpner for videre samarbeid med blant annet Fonnafly og nærings- og reiseliv i Hardanger. Miljødronningen er tilrettelagt tre-tonns helikopter, noe som er benyttet av både luftambulansen og politihelikopter, skriver Norges Miljøvernforbund i pressemeldingen.

Kurt Oddekalv har brukt mange millioner på å tilrettelegge helikopterdekket på Miljødronningen. Her bruker han det som utgangspunkt for å filme et oppdrettsanlegg. Foto: Norges Miljøvernforbund

Helikopter er viktig for beredskapen

Ifølge Miljøvernforbundet har det vist seg at helikopter er et av de beste verktøyene tilgjengelig ved oljeutslipp, da de gjør det lettere å lokalisere utslipp i sjø. At dette er nødvendig har blant annet vist seg ved Rocknes, Server og Full City; alle disse tre er episoder hvor et manglende oljevernberedskap kom til syne.