
Oppdrett i fokus hos Forbrukerinspektørene
I dagens episode av Forbrukerinspektørene på NRK 1 blir oppdrettslaksen satt under loopen.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Hvorfor har det blitt så mye mindre omega tre i laksekjøttet, er spørsmålet programleder Marit Evertsen Grimstad skal se nærmere på i kveldens utgave av Forbrukerinspektørene. Programmet vises kl. 19.45 på NRK 1
I episoden vil Forbrukerinspektørene ta et dypdykk i oppdrettsnæringen og se nærmere på hva norsk oppdrettslaks spiser. – Når det blir mindre og mindre fiskeolje i fisken, blir det ikke da også mindre omega 3, spør programlederen.
Problemstillingen er ikke ny for Forbrukerinspektørene. Det samme temaet ble tatt opp senest i 2011. Den gang konkluderte forskerne FBI hadde vært i kontakt med at mange kunder med rette kunne føle seg litt lurt.
- Ukesbehovet for omega 3-fettsyrer til friske mennesker dekkes nok ikke opp selv med to laksemiddager i uken med oppdrettslaks i dag, sier hjertelege og professor, Harald Arnesen til NRK i 2011.
- I 2011 burde det vært et krav om en slags varedeklarasjon fra oppdrettsfisken, uttalte han.
