Kristine Gramstad

− Oppdrettsnæringen er underkommunisert

Statssekretær Kristine Gramstad savner synliggjøring av norsk oppdrettsnæring. – Vi er for lite flinke til å anerkjenne den posisjonen vi faktisk innehar.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Henrik Wiedswang Horjen

− Det overrasker meg hvor godt bevart hemmelighet oppdrettsnæringen er. Når man ser på hvordan bransjen karakteriseres, og at enkelte har hevdet at fiskeri- og kystdepartementet er blant de mest anonyme og uviktige, så overrasker det meg, sier Statssekretær Kristine Gramstad til Norsk Fiskeoppdrett.

For selv om både omdømmet og anseelsen til både norsk laks og oppdrettsnæringen har gjort et kraftig byks oppover, og i dag nyter et bedre rennommé enn både Coca Cola, Stabburet og One Call, mener Gramstad at jobben bare så vidt har startet.

Artikkelen fortsetter under bildet..

Kristine gramstad mai 2012

Samtidig har man i forhold til påpekningene allerede gjort betydelige fremskritt.

− Dette handler om kontinuerlig arbeid, og det er ikke unaturlig at slikt tar tid. Dette er ikke gjort på en dag. I forhold til utfordringene med lakselus tror jeg man vil komme med en løsning med i løpet av et par år, og det vil også kunne endre rammebetingelsene for næringen, sier Gramstad.