Ole-Eirik Lerøy

Overrasket, men glad styreleder

Styreleder i Marine Harvest, Ole-Eirik Lerøy ble både overrasket og glad over generalforsamlingens beslutning.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ole-Eirik Lerøy. Foto: Marine Harvest

Marine Harvests styreleder, Ole-Eirik Lerøy fikk medienes fulle søkelys etter at gårsdagens Cermaq-pressekonferanse var over. Styrelederen var en meget lettet mann etter at emisjonen som skulle ligge til grunn for oppkjøpet av Copeinca ble nedstemt.

- Det er spennende at aksjonærene vil være med å skape en verdensledende sjømatnasjon. Nå samler vi styret og forbereder budet mot Cermaq, sa Ole-Erik Lerøy til E24.

En kortfattet, men fornøyd Lerøy bedyret at han selv var overrasket over at Marine Harvest ble seierherren i tirsdagens dramatiske generalforsamling i Cermaq.

62,5 prosent av deltakerne på generalforsamlingen stemte for emisjonen, men det var 5 prosent for lite for Cermaq. Dermed klarte John Fredriksen og Marine Harvest å stanse vedtaket om emisjonen.

Nytt bud etter MHG-generalforsamling

Nå ligger alt til rette for at Marine Harvest legger inn bud på konkurrenten. De varslet at de ville fremme et nytt og forbedret bud bare timen før gårsdagens generalforsamling. Lerøy var imidlertid knapp på spørsmålet om de nå kommer til å øke budet.

- Det er noe vi skal se på de nærmeste dagene. Marine Harvest har sin generalforsamling om to dager. Dessuten må vi ta hensyn til børsen, uttalte han til E24.

Budperioden starter etter Marine Harvests generalforsamling 23. mai. Selskapet krever en oppslutning på minst 33,4 prosent blant aksjonærene i Cermaq.