Åpner laksefabrikk til 40 millioner på Frøya
Statssekretæren i Helse og omsorgsdepartementet medvirker når Frøya Seafood DA åpner det nye fiskeprosesseringsanlegget på torsdag denne uken.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Det nye anlegget ligger i havgapet på Frøya i Sør-Trøndelag og har kostet over 40 millioner kroner. Det høyteknologiske anlegget er banebrytende innen prosesseringsteknologi i norsk fiskeindustri, skriver selskapet i en pressemelding. Det er selskapet Frøya Seafood DA som har oppført anlegget som i første omgang gir ca 20 arbeidsplasser. Århundrer med lokal kompetanse på fisk er transformert inn i det nye anlegget som produserer Mills dagens, en serie middagsretter laget av laks. Serien har blant annet to typer laksepølser som smaker som vanlig pølse. Mills dagens er resultatet av et unikt samarbeid mellom produsent- og merkevareaktøren Mills og oppdrettsnestor Gustav Witzøes selskap Kverva. Samarbeidet har resultert i nye produksjonsmetoder og produkter som er helt unike i norsk fiskerinæring. Tilstede under åpningen er også direktør i Innovasjon Norge Sør-Trøndelag, Vigdis Harsvik, og ordføreren på Frøya, Hans Stølan, melder selskapet.