
Positivt TV om laks i Frankrike
I kveld vil en million franskmenn få se hvordan laks produseres fra merd til bord, beskrevet i positive ordelag. Det er mat og reiseprogrammet ”Fourchette & Sac à dos” (Gaffel & ryggsekk) som har vært i Norge og laget et times program, forteller Eidis Biehler.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
I programmer vil flere norske produkter og norsk matkultur bli portrettert, der lakseproduktet Salma vil få 15 minutter. - Åpningen på programmet er en 15 minutters seanse fra Bømlo hvor man i positive ordelag, med mye informasjon ispedd en del humør, får se hele oppdrettsprosessen fra merd til ferdig Salma-produkt, sier Eidis Biehler, som er engasjert for å promotere Salma i Frankrike.
”Fourchette & Sac à dos” fra Norge blir første gang sendt i kveld, torsdag, og vanlige seertall for programmet er nærmere en million. - Programmet går i reprise tre ganger og blir så også sendt på TV 5 France International. Det lover godt, sier Biehler.
Du kan se programmet på følgende link: http://documentaires.france5.fr/documentaires/fourchette-et-sac-dos/destination-norvege