Daglig leder Eldar Arne Henden t.v og markedssjef Reidar Nygård t.h.

Pure Norwegian Seafood AS i kraftig vekst

Averøy-bedriften Pure Norwegian Seafood AS kan vise til over 300% vekst i omsetningen siden første driftsår i 2010. Forrige år nådde omsetningen knappe 120 millioner kroner. Dette var nesten av fordobling av året før. Overskuddet i 2014 var på 2,1 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den unge fiskeribedriften ble Gasellebedrift for 2013, og kvalifiserer for det samme for 2014.

Daglig leder Eldar Arne Henden (til venstre) og (til høyre) markedssjef Reidar Nygård.

Selskapets egenkapital var per 31.12.2014 på 19 millioner. Kapitalforhøyelsen på 16 millioner i forhold til året før kom i forbindelse med delvis fusjon med Henden Fiskeindustri as. Aksjekapitalen er på 5 millioner.

Pure Norwegian Seafood ble etablert i september 2010. Daglig leder er Eldar Arne Henden. I dag har Pure Norwegian Seafood 28 ansatte.

Bedriften er eneste lakseslakteri og eksportør av oppdrettsfisk på Nordmøre. De slakter også kveite for nabobedriften Nordic Halibut.

I en pressemelding skriver de at kjerneproduktene er "høykvalitets lakseprodukter til kresne kunder".

- Vi selger og eksporterer laks til ferskvaremarkedet og til ledende røykerier i Norge, Frankrike og Sveits. Vi er eneste leverandør av norsk laks sertifisert til det franske høykvalitets varemerket Label Rouge. I tillegg produserer vi konsumrogn av atlantisk laks, både til videreforedling og direktesalg. Rogn av atlantisk laks er et etterspurt produkt på kontinentet, sier  markedssjef Reidar Nygård i pressemeldingen.

I 2014 etablerte Pure Norwegian Seafood sammen med lokale aktører et oppdrettsselskap, Pure Farming, som driver oppdrett av Label Rouge-laks på Gaustad i Eide kommune.