Ishavsrøye

Årets kokk med ishavsrøye

Fredag 22. mars arrangeres ”Årets Kokk 2007” i forbindelse med Buffet-messen i Stavanger. På menyen under konkurransen står norsk ishavsrøye og svin fra Jæren, melder Eksportutvalget for fisk

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- For norsk sjømat er dette andre gang på kort tid at førsteklasses råvarer fra havet inngår i prestisjefylte kokke-konkurranser. I januar var norsk kongekrabbe og kveite råvarer under kokkekonkurransen Bocuse d`Or i Lyon og nå skal altså årets kokk kåres med retter av ishavsrøye, sier Marit Sogn Rismyhr fra Eksportutvalget for fisk i en pressemelding.

Det er Eksportutvalget for fisk som leverer råvarene fra havet til konkurransen i Stavanger. For ytterligere å sette fokus på norsk ishavsrøye som en utsøkt råvare arrangerer Eksportutvalget for fisk i samarbeid med Gastronomisk institutt og Sven Erik Renaa en ”Masterclass” fredag 23. mars. Her skal ishavsrøye, som er navnet på røye fra norsk havbruk presenteres for kokker, fagpresse og journalister. Større fokus på ishavsrøya - Denne urnorsk, arktisk og røde delikatessen er fremdeles en liten kulinarisk hemmelighet, forbeholdt kjennere. Vi tror konkurranser som årets kokk og en Masterclass med årets norske deltaker i Bocuse d`Or, Sven Erik Renaa, vil bidra til å rette søkelyset mot kvalitetsproduktet norsk ishavsrøye. Norsk ishavsrøye er et nisjeprodukt som oppdrettes i begrenset skala, av kvalitetsbevisste og erfarne aktører. Som et topp sjømat-produkt fortjener den å trekkes fram i lyset som en fisk som passer svært godt på restaurantmenyer og til store selskaper, så vel som for hjemme-kokker, sier Rismyhr.