
Årets Sjømatkokk 2011 er kåret!
Sist helg møtte seks spente kandidater fra alle kanter av landet til finalen i ”Årets Sjømatkokk 2011” i Bergen, der Bergen Matfestival gikk av stabelen.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Konkurransen gikk etter ”mystery basket ”-prinsippet, der deltakerne ikke får vite oppgaven før konkurransedagen. I år gjaldt det å tilberede 3 retter basert råvarene lysing, fjellørret og tørrfisk med utvalgt tilbehør. Klokken 09.00 braket det hele løs og det var hektisk aktivitet på kokkestasjonene utover dagen. Kokkeelever fra Årstad VGS assisterte kandidatene gjennom konkurransen, som ble gjennomført i regi av Norsk Sjømatsenter, i nært samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug, SR-Bank og Eksportutvalget for fisk (EFF).
Vinnerne Til slutt var det Thomas Johansen Borgan som til daglig er kjøkkensjef på Rica Bakklandet i Trondheim som gikk til topps i kåringen av ”Årets Sjømatkokk 2011”. En enstemmig jury mente at vinneren utmerket seg med topp mat på alle 3 rettene, skriver EFF i en pressemelding.
På 2.plass kom Kåre André Hjartholm som jobber for Brygga 11 i Sandefjord og 3.plassen gikk til Karl Torbjørn Andersen som jobber på Søtt og Salt i Bergen. - Det var meget høyt nivå og skarp konkurranse blant årets deltakere og det er veldig moro med deltakere spredt over hele landet i denne årvisse begivenheten, uttalte en fornøyd juryformann etter at vinnerne var kåret.