Årets Sjømatkokk kåret
Torstein Sperre fra Neptun Restauranter AS i Bergen ble i helgen kåret til ”Årets Sjømatkokk” under Sjømat for alle i Bergen.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Med utgangspunkt i råvarer som lysing, makrell og ishavsrøye laget Torstein Sperre tre retter som førte han helt til topps i konkurransen. Hver enkelt rett ble presentert for en fagjury for bedømmelse. Konkurransen var krevende med litt uventede råvarer. Den ble arrangert etter ” mystery basket- prinsippet” der deltakerne ikke skal sende inn menyer på forhånd. Dette stiller ekstra store krav til utøverne. -Det er helt fantastisk å vinne en slik pris som dette, sa Torstein Sperre da han mottok prisen, og la til at dette gir anerkjennelse som også kan brukes i markedsføringen bedriften,
På andre og tredje plass kom henholdsvis Thomas Madsen (31) fra Clarion Hotell Admiral i Bergen og Morten Andersen (27) fra Henningsvær Bryggehotell i Henningsvær. Begge har deltatt i kokkekonkurranser både regionalt og nasjonalt. -Det var gode prestasjoner selv om nivået kunne variere fra rett til rett, sa hoveddommer Harald Berger fra Gastronomisk Institutt i Oslo etter konkurransen. Den nasjonale kokkekonkurransen ”Årets Sjømatkokk” arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Kokkemesteres Landsforening og ble avviklet under publikumsarrangementet Sjømat for alle på Akvariet i Bergen i helgen. I juryen satt foruten hoveddommeren Harald Berger også Eva Danielsen fra Bergenkokkenes Mesterlaug, Terje Moen fra Norges Kokkemesteres Landsforening og Christine Skorpen fra Bergenkokkenes Mesterlaug. Neptun Restauranter AS der Sperre jobber til daglig er også kjent for sin satsing på sjømat og ble nylig sertifisert som en ”Smak av Kysten bedrift”, melder Fiskeriforum Vest.