Årets sjømatkokk kåret
Morten Skinstad Haakenstad ble i helgen kåret til Årets Sjømatkokk under Sjømat for alle i Bergen, melder norsk Sjømatsenter.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Skinstad Haakenstad jobber til daglig som kokk på restaurant Vox i Reykjavik, Island. Denne helgen hadde han imidlertid tatt turen til Bergen for konkurrere under tema: ”Sjømat på 1-2-3. Så enkelt, så godt - og så sunt!”. - Det er helt fantastisk å vinne en slik pris som dette, sa Morten Skinstad Haakenstad, når han mottok prisen. Med utgangspunkt i råvarer som kamskjell, sjøkreps, uer og klippfisk laget fire retter som førte han helt til topps i den prestisjefylte konkurransen. Hver enkelt rett ble presentert en fagjury for bedømmelse. - Dommerne var enige og dette var en klar vinner, sa hoveddommer Per Kristian Valland, under utdeling. På 2. og 3. plass kom henholdsvis Øystein Vallestad Næss (Neptun, Bergen) og Christopher Davidsen (Apotekergården, Grimstad). Christopher Davidsen ble også Publikumsfavoritten under arrangementet. Publikumsfavoritten ble kåret gjennom bedømmelse fra publikum som har mottatt smaksprøver. Konkurransen Årets Sjømatkokk ble arrangert av Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norsk Sjømatsenter, og ble avviklet under publikumsarrangementet Sjømat for alle i Bergen i helgen.