Russisk julerett - laks

Rødfargen i Norsk Laks er julens farge

Moskva har åpnet dørene for julen gjennom seminarer for russiske kjøkkensjefer og media. Forrige uke, var 25 kjøkkensjefer fra Moskvas restauranter gjester hos Sven Erik Renaa fra Gastronomisk Institutt, Stavanger. Eksportutvalget for fisk sto bak arrangementet, melder EFF.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

-Riktignok er det fortsatt tre måneder til jul, men vi vil gjerne presentere for dere retter med norsk laks og inspirere dere nå, sa Ingelill Jacobsen, Markedssjef for Russland i Eksportutvalget for fisk (EFF). Sven Erik Renaa, som har reist mye i Russland de tre siste årene, presenterte 4 retter, alle med norsk laks. Han liker Moskva og kjøkkensjefene der: -De har masse kreativitet! Vi skal gi dem riktig informasjon og gode oppskrifter. Jeg er sikker på at de var inspirert da de dro herfra i dag. Norsk laks er et produkt som setter fantasien i sving, spesielt når vi snakker om den russiske julen. Jeg tror den norske laksen kan få sin plass i de russiske juletradisjonene. De utvikler seg hele tiden, mener Sven Erik Renaa. Seminaret var besøkt av 40 russiske journalister fra kulinarisk- og livsstilspresse. Russland er et svært viktig marked for Norsk Laks, og også et av de markedene som vokser raskest. Bare i løpet av juli måned økte eksporten av Norsk Laks til Russland med 71 prosent.