Her knyter Egil Olsvik, Nortura, Kristin Skogen Lund, NHO, og Erik Volden, Kavli, båndet som symboliserer sammenslåingen av to landsforeninger

Samler landsforeninger for bedre gjennomslagskraft

To av NHOs landsforeninger, NHO Mat og Landbruk og NHO Mat og Drikke slås sammen. De forventer nå større gjennomslagskraft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tirsdag ble det med overveldende flertall vedtatt å slå sammen NHO Mat og Landbruk med NHO Mat og Drikke. Generalforsamlingene i de to landsforeningene bestemte at det nye navnet er NHO Mat og Drikke.

- Vi ønsket en samlet forening for verdiskaping og lønnsomhet for medlemmene. Vi blir en sterk forening som forventer større gjennomslagskraft, sier Egil Olsvik, visekonsernsjef i Nortura. Han er ny styreleder i landsforeningen.

- Vår styrke som fellesskap ligger ikke minst i vår tyngde og bredde – der er det ingen som kan matche oss. En mer slagkraftig mat- og drikkeindustri gir et mer slagkraftig NHO-fellesskap, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

Fremsynt steg

Den nye landsforeningen omfatter 40.000 årsverk og 1500 medlemsbedrifter. NHO Mat og Drikke samler nå også bedrifter innen bio- og landbasert industri.

- Jeg vil ikke se bort fra at denne samlingen vil bli husket som et av de mer visjonære og fremsynte stegene som ble tatt, da norsk økonomi igjen trådde inn på omstillingens stier, sier Skogen Lund.

På generalforsamlingene ble det lagt avgjørende vekt på at den nye landsforeningen får økt slagkraft både i næringspolitiske spørsmål og på området arbeidslivspolitikk. Fusjonen blir markert med temadag og festmiddag på Radisson Blue Scandinavia Hotel i Oslo. Blant deltakerne er også arbeids- og sosialminister Robert Eriksson og landsbruksminister Sylvi Listhaug.

Her knyter Egil Olsvik, Nortura, Kristin Skogen Lund, NHO, og Erik Volden, Kavli, båndet som symboliserer sammenslåingen av to landsforeninger. Foto: NHO