Si farvel til svinebacon. Havets bacon er her!

Forskere har funnet tang som smaker bacon. Rødalgen skal visstnok vokse svært fort og være veldig proteinrik, i tillegg til at den inneholder både mineraler, vitaminer og antioksidanter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Oregon State University forskere har patentert en ny stamme av en saftig rød marine alger som kalles dulse, som vokser usedvanlig fort. Algen er pakket full av protein og har en uvanlig egenskap når det er kokt,  melder Oregon State University i en pressemelding.

Si farvel til svinebacon. Havets bacon er her! Foto: Oregon State University

Forsker Chris Langdon og forskerteamet hans står bak den røde superalgen, som han har dyrket i over 15 år. Nå har bacon-tangen tatt av på Internett, og store nettsteder som Time og CBC har skrevet om den.

Dulse vokser i naturen langs Stillehavet og Atlanterhavets kystlinjer. Langdon og kolleger ved OSU ved Hatfield Marine Science Center har laget og patentert en ny stamme av dulse.

- Denne planten, som ser ut som gjennomsiktig rød salat, er en utmerket kilde til mineraler, vitaminer og antioksidanter, og den inneholder opp til 16 prosent protein i tørrvekt, forklarer Langdon.

Forskerteamet jobber nå med Oregon Universitys Food Innovation Center for å finne ut hvordan den bacon-smakende algen kan brukes i mat.

FORSKER: Langdon er én av forskerne bak den nå svært velkjente bacon-algen. Foto: Oregon State University