
Skal satse stort på lakseloin
Filetbedriften Prima Laks på Sleneset satser nå på ferskskåret lakseloin. Tidligere skar de i hovedsak vanlige laksefileter, og hovedtyngden ble eksportert frosset. – Ved å satse på skjæring av loin av laks tar vi et kvantesprang på foredlingsstigen, sier daglig leder, Stig Joar Krogli ,ved Prima Laks AS til Rana Blad.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Prima Laks AS på Sleneset er klar på at en ny tidsregning har startet for den lille filetbedriften. Tidligere skar de i hovedsak vanlige laksefileter, og hovedtyngden ble eksportert frosset.
– Ved å satse på skjæring av loin av laks tar vi et kvantesprang på foredlingsstigen. Nå skal vi skjære ut filet med sushikvalitet, sier Krogli til Rana Blad.
Driften de senere årene har vist at det ikke bare har vært enkelt å tjene penger på videreforedling av laks med standard laksefilet som hovedprodukt.
– Problemet har vært at man ikke har maktet å konkurrere mot store fileteringsfabrikker i Danmark og Polen, sier Krogli til lokalavisen.
Skal levere til Rema på Østlandet
Gjennom Kroglis kontakter ved bedriften Fiskcentralen AS i Oslo har de fått lov til å komme inn med sine ferske lakseprodukter hos en hel del butikker innen Rema-kjeden på Østlandet.
– Dette er en helt unik sjanse. Nå legges det opp til at det skal være kampanjer med våre produkter hos de aktuelle Rema-butikkene en stund, sier Krogli. Til Rana Blad..
Han innrømmer at de under prøveproduksjonen ikke tjener mye, men at de har fått lovnad om støtte fra Innovasjon Norge for å komme i gang med denne typen spesiell videreforedling av laks.
For at kundene skal vite hvor laksen de kjøper kommer fra, har Prima Laks AS valgt å satse med produkmerket «Arctic Circle Salmon». Det som gjør produksjonen mulig er den umiddelbare nærheten til Nova Seas lakseslakteri på Lovund.