
Superkokker på kongekrabbe-festival
Den årlige kongekrabbefestivalen i Vadsø – Polar Spectacle – gikk av stabelen i helgen, og for tredje gang inviterte Eksportutvalget for fisk (EFF) europeiske toppkokker og gastronomipresse til Vadsø for å presentere dem for den norske kongekrabbens rike.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Over tyve personer talte gruppen, som besto av stjernekokker fra Frankrike, England og Norge, samt flere europeiske gastronomiske magasin, franske Le Figaro, den spanske søndagsavisen El Dominical og gastronomikanalen Canal Cocina, kanalen alle matinteresserte spanjoler ser på, melder Eksportutvalget for fisk.. Kunnskap om opphav er viktig Blant annet krabbesafari og besøk på mottaksanlegg for kongekrabbe sørget for at gjestene lærte om den norske kongekrabbens opprinnelse. - Kokker er opptatt av å vite hvor råvarene de bruker kommer fra og hvordan den er behandlet, sier markedssjef for nye arter hos EFF Marit Sogn-Grundvåg. I tillegg etterspør gjestene historien om maten de spiser, og historien om den norske kongekrabben er unik og eksotisk. Å bringe betydningsfulle kokker og presse til Finnmark for at de selv skal få oppleve kongekrabben i sitt rette element er derfor svært viktig. Begeistring bland kokkene Gjestene fikk selvfølgelig også spise deilig kongekrabbe, og soussjef Sameer Taneja fra restauranten One-O-One i London omtalte den norske kongekrabben som den perfekte råvare. –Kongekrabben er et vakkert dyr, og den er utrolig anvendelig. Det er mye kjøtt i krabbene, kjøttet er fast og det har en nydelig søtlig smak, sier soussjef Taneja begeistret. For et perfekt resultat anbefaler han å steke, dampe eller grille den i 60-64 grader celsius i seks minutter. Kjøkkensjef Stuart Gillies fra den kjente restaurant Boxwood Café i London returnerte til metropolen med lovnaden om at nå skulle han rett hjem å sette den norske kongekrabben på menyen. - Kongekrabben kommer til å bli en stor suksess hos mine gjester, sier Gillies.