Sushi og skattkiste i Trondheim

Her demonstrerer Masaru Inage sushi med Norsk Sjømat for et svært interessert japansk keiserpar.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I dag torsdag er det duket for Trøndersk Matfestival. ”Blå sektor” har lagt sine arrangement til Ravnkloa. Her blir det blant annet sushi-kurs og skattkiste for de aller minste. I samarbeid med Eksportutvalget for fisk (EFF) får matfestivalen besøk av den japanske kokken Masaru Inage, som skal vise trønderne hvordan de skal lage sushi. I dag og i morgen blir det både demonstrasjon i fiskedisken på Ravnkloa i tillegg til kurs i eget telt. Sist Trondheim fikk besøk av den japanske kokken, var under det japanske keiserbesøket. Da demonstrerte Masaru sushi også med Norsk Sjømat. I tillegg til sushi blir det aktiviteter for de aller minste. Barna skal nemlig få være kokker for en dag. I barneteltet skal de lære om Norsk Havbruk og få lage sin egen skattkiste som de tilslutt skal spise opp. Alt dette skjer altså i Ravnkloa. Trøndersk Matfestival bygger på et unikt samarbeid mellom ulike aktører innenfor matsektoren i Trøndelag. Den grunnleggende ideen er at denne matfestivalen samler hele verdikjeden fra jord og fjord til bord. Målet med festivalen er å profilere trøndersk matmangfold og matkultur i et folkelivsarrangement der også innovasjon og utvikling for aktørene skal ha en sentral plass.