
Sven Erik Renaa på vei til Lyon
Sven Erik Renaa skal forsvare Norges ære i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or. I går holdt han sin siste kokkeseanse med kongekrabbe og kveite på restaurant Bagatelle i Oslo før avreise til Lyon, skriver Eksportutvalget for fisk
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Eksportutvalget for fisk (EFF) og Bocuse d'Or-komitéen inviterte i går presse og næringsaktører til kokkeseanse og lunsj med Sven Erik Renaa. Sven Erik presenterte en siste gang momenter fra rettene sine med norsk kveite og norsk kongekrabbe. I dag reiser han til Lyon i Frankrike hvor han skal delta og representere Norge i verdensmesterskapet i kokkekunst den 23. og 24. januar På kjøkkenet til Bagatelle fortalte Sven Erik Renaa og Eyvind Hellstrøm om oppladningen før konkurransen. Sven Erik viste noen momenter fra arbeidet med norsk kongekrabbe og kveite. – Denne gleder jeg meg til å jobbe med, utbrøt Renaa med det samme han fikk øye på kveita. Harmonisk smak er viktig Representanter fra norsk kulinarisk presse, nyhetsmedia, produsenter av kongekrabbe og kveite og tidligere deltagere i Bocuse d’Or var til stede og fikk anledning til å stille spørsmål. - En av utfordringene i denne oppkjøringen har vært å dra frem det beste av smak fra begge råvarene slik at de harmonerer sammen, fortalte Sven Erik som ble Årets Kokk i 2006. Vinnerrett I etterkant av seansen fikk gjestene servert en enkel lunsj basert på kveite og kongekrabbe, selvfølgelig med inspirasjon fra VM-oppskriften. Det var stille rundt bordene på Bagatelle helt til Eyvind Hellstrøm utbrøt: - Du har virkelig en vinnerrett, men det er det nok fem-seks andre som også har!