
Tjessem med norsk laks i Russland
Nylig ledet Charles Tjessem, vinneren av Bocuse d'Or 2003, mesterklasser i Moskva og St. Petersburg, med tilberedning av Norsk Laks i fokus.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Arrangementene ved navn "Velkommen bak kulissene i Bocuse d'Or!» fant sted ved Norges Ambassade i Moskva og Grand Hotel Europe i St. Petersburg. Her delte Tjessem sine erfaringer fra deltakelse i VM i kokkekunst med profilerte lokale kjøkkensjefer og fortalte om hvorfor norsk sjømat så ofte velges til råvare i Bocuse d'Or, skriver Eksportutvalget for fisk i en pressemelding.
Etter dette imponerte han det tilstedeværende tallrike pressekorps med kyndig filetering av norsk laks og tilberedning av tre utrolig lekre retter: Råmarinert laks, Krydderstekt laks med pepperrot og hjertesalat og Dampet laks à la nage. Journalister fra 30 russiske media - presse, radio og TV - dekket disse arrangementene. Det resulterte i reportasjer på fjernsynskanalene TVZ og Ren TV, et langt innslag om arrangementet på radiostasjonen City FM, samt at det ble skrevet omtaler i avisa Moskva Info og på flere kulinariske Internett-portaler.
I tillegg rakk EFF å arrangere en mesterklasse med Charles Tjessem over temaet "Tilberedning av retter basert på Norsk Laks ved bruk av lave temperaturer" ved Det Kulinariske Studioet til Ilja Lazerson i St. Petersburg. Dette arrangementet ble besøkt av ikke mindre enn 60 sjefkokker fra St. Petersburg, melder Eksportutvalget for fisk.